Tillegg og endringer

TILLEGG OG ENDRINGER

Får du betalt for alt arbeid du utfører? Får dere varslet om alle tillegg og endringer som gir dere rett til tilleggsbetaling?

Endringsmeldinger og avviksvarsling er et stort tema i bygg og anlegg. Her er det også en arena for juristene. Men… det hele begynner med å varsle i tide. Enten «uten ugrunnet opphold» eller «innen rimelig tid». Om dette er en, to eller tre uker kan variere basert på forholdene. Men den tiden går fort.

Og ofte handler det bare om å varsle i det hele tatt.

Mange flinke entreprenører utfører gratis arbeid for kundene sine fordi det aldri ble registrert at arbeidet var tillegg til eller endring på eksisterende kontrakt. De utførende fagarbeiderne trodde kanskje arbeidet var inkludert. Eller man glemte å spørre prosjektleder om arbeidet var tillegg. Man hadde kanskje «ikke tid» til å stoppe opp å dokumentere og varsle om potensielle tillegg og endringer.

Kanskje det ble tatt en telefon eller sendt en SMS med et bilde til prosjektleder, men i prosjektlederens hverdag drukner denne beskjeden i andre viktige gjøremål og man glemmer å varsle i tide.


Tillegg og endringsløsning fra Kontroll

Kontroll har et enkelt system for BÅDE å kommunisere til de utførende hva som er kontraktsarbeid og hva som er tillegg, OG gi de utførende et enkelt verktøy for å dokumentere og varsle potensielt tillegg og endringer.

Man kan enkelt benytte en mobilapp for å ta bilder og evt registrere mengder for potensielt tillegg og endringer. Dette legger seg på prosjektet og prosjektleder blir varslet. Dersom prosjektleder ikke behandler meldingen «uten ugrunnet opphold» eller «innen rimelig tid» vil han igjen få et varsel på push, sms eller epost.

Om prosjektleder vurderer at dette likevel ikke gir grunnlag for tillegg, kan man bare avvise den. Alternativt kan man genererer en endringsmelding iht krav om varsling basert på aktuell kontrakts standard (f.eks NS8405, NS8406, NS8407, NS8415, NS8416 eller NS8417).

Man vil da ha full kontroll på potensielle endringer, varslede endringer og status på disse. Man vil også ha lignende kontroll på endringsmeldinger man mottar fra underentreprenører og andre leverandører. Om man ikke behandler en endringsmelding i tide vil man bli varslet av systemet.

Man kan også enkelt generere tilleggsnotaer basert på godkjente endringsmelding

Høre dette ut som noe for dere?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke siden, godkjenner du innsamlingen av informasjonskapslene.  Les mer